De wedstrijd

Piet Kuyten_1000Kunstbende zet in 2015 voor de 25e keer haar spotlights aan op zoek naar Nederlands toptalent. Na 24 finales, 350 voorrondes, 2000 workshops, 9000 juryleden, 85.000 deelnemers en 300.000 toeschouwers is Kunstbende meer dan ooit klaar voor een nieuwe generatie jong geweld.  Meld je nu aan op kunstbende.nl en pak dat podium!

De landelijke wedstrijd
In 13 voorrondes geeft Kunstbende aan 3.500 jongeren een podium om hun talent te laten zien aan een professionele jury. Jongeren van 13 t/m 18 jaar kunnen in acht categorieën meedoen: Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De wedstrijd draait om creativiteit, binnen en buiten de lijntjes. Ieder jaar wordt een thema voor de wedstrijd gekozen. In 2015 is het thema FEEST. Van maart tot en met juni vinden de voorrondes plaats door heel Nederland. De winnaars van de voorrondes gaan door naar de finale op 26 september 2015 in de Westergasfabriek in Amsterdam. De finalisten worden beoordeeld door bekende professionals per categorie.

Kunstbende in Brabant
De Brabantse Kunstbende Voorronde is dit jaar op 12 april 2015. Niet in het theater zoals de afgelopen jaren, maar in de Koepelhal in Tilburg. Een nieuwe, frisse, industriële plek. Een plek waar we ons eigen festival organiseren en waar je je een hele dag onder kunt dompelen in alles wat jong en nieuw is.
Onderuitgezakt in design kruiwagens met de voeten in een warm badje kun je de inzendingen in de categorie Film & Animatie bekijken. Of bezoek de Minute-O-theek; een ruimtelijke totaalervaring van 1 minuut waarin je letterlijk een ster bent. Ook kun je lekker komen eten en drinken, bijvoorbeeld bij de ‘tostibus’. Kortom; Kunstbende zet deze dag helemaal in het teken van ontdekken en cultuursnuiven. Kom ook en prikkel je zintuigen!